A nagy fogadalom - Időnekem

A nagy fogadalom

Ki mondta, hogy fogadalmat csak újévben lehet tenni?
Itt a nyár utolsó hete, kezdődik egy új évszak ezer feladatával és kihívásával.

Te hogy készülsz rá? Egyszerre izgalmas és szorongató. Számba vetted már, hogy mi mindent kell majd megszervezned és összehangolnod ? Gondolsz arra is, hogy nőként miként fogod magad egyensúlyban tartani, hogy megteremtsd magadban és körülötted a harmóniát? Hisz tőlünk nőktől annyi minden függ.

Talán itt az idő, hogy átgondold mit tehetsz azért, hogy a tucatnyi feladat között lavírozva jusson idő önmagadra is: hogy fejlődj, hogy kibontakozz, hogy legyen egy hobbyd, ami csak rólad szól: mondjuk az alkotás.

Egyszerűen határozd el, hogy szeptembertől időt szánsz a kreatív éned fejlesztésére, hogy neki vágsz ennek nagy kalandnak. Az sem rossz ötlet, ha beírod már most a naptáradba: „ KREATÍV IDŐ NEKEM”

Motivációk nektek a hétre, a nagy elhatározáshoz:
1) Gondold át:
Mit is? Hogy melyik az a kreatív tevékenység ami legközelebb áll hozzád? A horgolás, a selyem festés, az agyagozás, vagy bármi? Lehet, hogy már kipróbáltad magad valamelyikben. Gyűjtsd össze magadban ezeknek a pillanatoknak az emlékét, akár gyermekkorból is, vagy a saját gyermekeddel való közös alkotásból. Milyen érzés volt benne lenni? Felszabadított? Kisimított? Megszűnt az idő? Jó érzés volt kézbe venni a saját alkotásod?
Gondold át azt is, hogy miért vágyódsz rá? Erre csak személyes választ lehet adni, ami motiválólag lebeghet a szemed előtt, hogy újra belefogj, újra kipróbáld magad benne. Mi az Időnekemben hiszünk abban, hogy kreatív énje mindenkinek van, csak van akit jobban vonz az alkotás öröme, játéka, kihívása. És, hogy a kreatív énünk által működik bennünk egy „belső ösztönző erő”, ami hiányérzetet produkál, ha nem alkothatunk.
Szóval keres meg a személyes válaszodat, hogy mi vonz az alkotásban, hogy milyen emlékeid vannak vele kapcsolatban, illetve melyik az a kreativitás, amiben most leginkább kipróbálnád magad.

Egy frissítő “kreatív tea” neked a további gondolatokhoz


2) Foglalkozz vele:
Az sem véletlen, hogy követed az Időnekem blogját, aminek mi nagyon örülünk. Biztos, követsz más oldalakat is, bloggereket kreativitással kapcsolatban, vagy kortárs művészek oldalait: vedd ezeket számba, gyűjtsél ötleteket belőlük, informálódj.
Ha van gyermeked nagyobb előnyben vagy. Hisz a gyermekek mindennapjainak természetes velejárója a spontán játékos alkotás. Biztos, rengeteg kreativitásra alkalmas eszköz is van otthon nálatok
Biztatunk rá, hogy legyen egy saját „titkos dobozod”, amiben csak a te kreatív alapanyagaid vannak. A gyermekeinkkel való közös alkotás, – bárhány évesek is – végtelenül hasznos. De most válaszd külön, legyen egy saját „titkos dobozod”, ami ösztönöz arra, hogy saját kreatív időt teremts magadnak, ami csak rólad szól, a te kibontakozásodról.
3) Csiszold a figyelmed:
Ehhez aztán tényleg semmi nem szükséges. Az egyik évszakból átlépünk egy másikban, számos változást hozva magával még városban is. Figyeld meg ezt a változást magad körül, ne menny el mellette. Kopogtat az ősz, a szeptember mindjárt itt van. Használd kis az augusztus utolsó hetét, hogy átgondold mindezt.
És ha szeretnél csatlakozni a szeptemberi kreatív workshop-okhoz az Időnekemben, figyeld a posztjainkat, hamarosan jövünk a részletekkel.
Alkoss, itt az idő!
Mikor, ha nem most?!