Alkosd boldoggá magad! - Időnekem

Alkosd boldoggá magad!

Na de hogyan? Miként függ össze a boldogság és az alkotás? Kérdezhetnél vissza.:):)

Nem is gondolunk bele, hogy a boldogságunk nagy százalékban rajtunk múlik. Amerikai kutatók kimutatták, hogy a boldogságra való esélyünk 50%-ban személyes tulajdonságainkban rejlik, ami ugye önismerettel formálható, alakítható. Elképzeléseinkkel ellentétben azonban boldogságunkat mindössze 10 %-ban határozzák meg a körülményeink (házasság, anyagi helyzet, életpálya, karrier). Hahó lányok! Pedig mennyit szoktunk erre hivatkozni? A maradék 40% teljes mértékben csak rajtunk múlik.

Mit kezdjünk ezzel a 40%-al? És hogy függ össze mindez a kreativitással?

Nos! Így:):):):
1. Válassz ki 2-3 személyes célt magadnak, legyen az egyik a kreatív éned fejlesztése. És persze szánj rá időt, energiát. Nem könnyű, de nem is lehetetlen. A céljaink elérése nem jön csak úgy magától. Bizony, energiát kell beletenni.
2. Tanuld meg élvezni az élet apró örömeit, csodáit. Olyan könnyen elmegyünk mellettük a hétköznapokban. Nyitottá kell válnunk rájuk. Első körben figyelj, vedd őket észre magad körül, majd fejezd ki őket alkotásban, hogy igazán belsővé váljanak.
3. Ha kiteljesedsz a kerativitásban, számíthatsz rá, hogy egy olyan tevékenységet tudhatsz majd magadénak, ami „megtanít látni”, elmélyíti a figyelmedet a körülötted lévő dolgok és önmagad felé, bele tudsz feledkezni, „áramlás élményt” ad neked. (Ami a pozitív pszichológia egyik “kulcs élménye”) És már ott is vagyunk, hogy örömet  viszel a napodba, a hetedbe, így hozzájárulva, hogy boldogabbnak, teljesebbnek érezd a mindennapjaid.

 

Az Időnekemet ezért hoztuk létre, ez az egyik küldetése (hogy nagy szavakkal éljünk), hogy lehetőséget adjon neked: elindulni a kreativitás útján, hogy időt adhass a céljaidnak, hogy időt szánj magadra, hogy kiteljesedj, hogy esélyt adj magadnak a boldogságra.

Alkosd meg a boldog mindennapjaid az Időnekemben!

Várunk szeretettel!