Nyiladozó képzelet - Időnekem

Nyiladozó képzelet

Van egy történet, mely szerint a föld fölött két angyal kering, egy fehér és egy fekete. Észlelik és figyelik, hogy az emberek mire vágyakoznak. Ha valaki a földön jóra várakozik, vágyakozik, jót képzel el magának, jó felé indul, akkor a fehér angyal, azt mondja rá: „úgy legyen”. És ebben a pillanatban a fekete angyalnak is muszáj rá azt mondani, hogy „ámen”. Ha valaki viszont, rossz irányba tart, mindaz amit elképzelt magának, az keserű, sötét és szomorú, akkor a fekete angyal mondja rá, hogy „úgy legyen”. És ekkor a fehér angyalnak kell elfogadnia és azt mondania rá, hogy „ámen”.

A napokban, a várva várt tavasz kapujában, most amikor az első krókuszok nyiladoznak a kertben és készülve lélekben a Húsvéti ünnepekre a sokadik tojást megfestve eszembe jutott ez a történet. Nem mindegy hogy mikor mire vágyakozunk, hogy milyen belső képet hívunk elő magunkból, hisz bármelyik pillanatban elszállhat a fejünk fölött a két angyal. Itt és most! A képzeletnek hihetetlen erős önformáló, mindennapokat alakító ereje van. Nekem ez a történet a képzelet teremtő erejéről is szól.

Bármilyen ünnep közeledtén szeretem újra rendezni a lelkem. Így van ez most is és azt hiszem erre a tavasz kezdete még inkább alkalmas időpont. Tavaszi nagytakarításra nem csak a lakásnak van szüksége. Újra megfogalmazva, hogy merre tartok, hogy milyenre akarom formálni a mindennapjaim és benne önmagamat.

És ebben a képzeletünk rengeteget segíthet… A képzelőerő fönntartása a kíváncsisággal együtt. A vágyban rengeteg képzelet van, hogy vágyom valami teljesebbre, élhetőbbre, jobbra, szebbre. Beleképzelem, beleálmodom, belelátom, belefantáziálom. Különben a tavasz is csak a fáradságról, a szürke mindennapokról, a mókuskerékről szól.

Látod-e magad például, mint ez a kis tavaszi krókusz a kertben, aki a hideg, nehéz föld súlya alatt a tavasz első napsugarára nyújtózik egyet és kidugja a fejét, teljes pompájában díszelegve, színesen, illatosan, bizakodva?

Ezzel a képpel és gondolattal szeretnélek megajándékozni most benneteket, így a tavasz első napjaiban…