Kata világa: Ideje számba venni… - Időnekem

Kata világa: Ideje számba venni…

Az Időnekem létrehozása, alapvetően abból a vágyamból eredt, hogy a kreativitás örömét, a benne rejlő kibontakozási lehetőséget mások is megtapasztalják. Ilyen egyszerű. Vagy mégsem?

Ahogy meséltem már, jómagam 40 körül tettem tudatosan részévé a mindennapjaimnak az alkotást. Persze-persze a nyitottságom és a „belső késztetésem”, hogy kifejezzem magam ebben a formában gyermekoromból fakad. Az eddigi éveim során volt, hogy erősebben volt, hogy kevésbé de mindig is jelen volt: dolgok kitalálása és egy kreációban való „megfogalmazása”. Csak nem annyira tudatosan, mint most.

Gondoltam, írok egy kis számvetést magamnak/nektek, hogy miről is szól számomra az Időnekem Stúdiója. És ha már titeket is arra ösztönzünk a héten, hogy a hálával kapcsolatos gondolataitokat „írjátok csokorba”, így én is ebben a formában fogom most megtenni.

Vagyis, miért is vagyok hálás az Időnekem Stúdiójával kapcsolatban:
• Hálás vagyok, hogy a Stúdió megvalósulásának története már itt tart, hogy az utolsó simításokat végezzük szeptember folyamán, hogy az álmomból valóság lett és végre figyelhetünk a legapróbb részletekre is. A kicsikre, mivel a Stúdió igazi varázsát ezek fogják adni. Hisz minden részletben, ott van az egész.

• Hálás vagyok a színekért, leginkább a fehérért, ami letisztulttá varázsolta a Stúdió terét és ami olyan „jól áll” a benne található innen-onnan „összeguberált” és újragondolt tárgyaknak. Se nem sok, sem nem kevés alapon.

• Hálás vagyok az elmúlt évek minden átvirrasztott éjszakáért, amikor görnyedt háttal és dagadt szemmel egy alkotásom fölé hajolva az asztalomon, arra döbbenek rá, hogy: „Húúú, elrontottam! Kezdhetem előről!” A fölötte érzett szomorú pillanatoknak és a mindig kopogtató új lendületnek. Vagyis célok adják az erőt és minden próbálkozás előre visz.

• Hálás vagyok azért az évekkel korábbi felismerésért, hogy: „ha kicsiben dolgozom, én akkor is nagyban gondolkodom”. Szeretem sokszorozni a teremtést.

• Hálás vagyok a vízért – az esőért, a folyóért, a tengerért, a harmatért,- ami az égből jön és ami oldja a festéket a papíron. Apró csoda.

• Hálás vagyok minden bennem megszületett ötletért, ami alakít, formál engem is, egy megérlelt, személyes világot teremtve. Erről szólnak „KATA VILÁGA” blogbejegyzések.
• Hálás vagyok a megannyi barátomért, akik az Időnekem koncepcióját már csírájában magukénak érezték és azóta is folyamatosan bátorítanak.
• És természetesen hálás vagyok minden olvasó bizalmáért, hogy kimerészkedve a világhálóra az első szárnycsapások óta velem tartanak. Köszönöm nektek.

Nos, a textilfestésért is hálás vagyok, a madárkákról nem is beszélve:):

 

Torda Kata az Időnekem megálmodója

Torda Kata
az Időnekem megálmodója