Kettő az egyben 2019-ben - Időnekem

Kettő az egyben 2019-ben

Megérkezett a január, egy új év, a 2019 és végre esik a hó. A naptár fordulata mindnyájunkból előhozza az előző év összesítését és lezárását. A Karácsony előtti alkotós időszakomban, ami alkalmas volt az átgondolásra, készítettem egy bejegyzést, hogy mit szeretnék megőrizni magamban a 2018-s évből. Sokan olvastátok és számos hasznos, pozitív visszajelzést kaptam tőletek, ami nem feltétlenül van így az online térben, így jól elraktározom őket magamban szintén. Kellő muníciók lesznek számomra az újévre.

Ez az év első blogbejegyzése. Így mi másról szólhatna, előremutatóan mint, hogy merre alakul az Időnekem Stúdió és a hozzá kapcsolódó blog 2019-ben. Mindannyian, folyamatosan formálódunk, alakulunk, változunk. Minden mozgásban van körülöttünk és bennünk is és ez így van jól. Másfél év óta, illetve attól kezdve, hogy csírájában megszületett bennem az Időnekem Stúdió ötlete, körülötte lévő összetett feladatokkal sincs ez másként, amit nagyon élvezek.

2019-re, az új évre azt a mottót választottam magamnak a kedvenc írómtól: Csíkszentmihályi Mihálytól, hogy: ” A kreatív emberek nem választanak pályát, hanem létrehozzák”. Nagyon magaménak érzem ezt a gondolatot és jól összefoglalja, mindazt amiről szólni fog ez az év számomra. Azt hiszem, hogy legfontosabb célnak az életben azt kell kitűzni, hogy mindig önazonossak maradjunk. Csak olyan dolgot csináljunk ami belőlünk fakad. Most én, az Időnekem Stúdió létrehozásával és működtetésével, azt csinálom, amire mindig is vágytam.

Ha vállalunk egy utat, kell hozzá egy bátorság és eredetiség, főleg ha járatlan. Azt is elfogadva, hogy az a valami amibe belevágtunk, nem biztos, hogy úgy alakul, ahogy az első pillanatban elképzeltük. Ami azt is jelenti, hogy nem azért kell egy utat járni, tenni a dolgunk, építkezni nagyot álmodva, mert feltétlenül és rögtön siker fogja koronázni, hanem mert más úton önazonosság nélkül nem járhatnánk. Egyszerűen azért, mert az az egyetlen út, ami hozzánk passzol. Így vagyok én az Időnekem Stúdióval és a hozzá kapcsolódó bloggal is.

Szóval, miként alakul az Időnekem 2019-ben?

Számomra egyértelművé vált az előző évben, hogy Időnekem, több kíván lenni, mint „csupán” egy kreatív tér, ahol alkotni lehet. (Talán, ez egy kicsit döcögősen jött át ez az időnekem blogból az előző évben.) Egyrészt, mert jómagam is lelki folyamatokban képzett, különböző módszerekben (pl: művészetterápia) jártas szakember vagyok. Nem tudok kibújni a bőrömből és nem is akarok. Az alkotást, a kreatív tevékenységeket is a lélek oldaláról közelítem meg. Szóval KETTŐ AZ EGYBEN: LÉLEK ÉS ALKOTÁS. Ebben lesz egyedi és különleges az Időnekem Stúdió és a hozzá kapcsolódó blog is. És azért is, mert örömteli tapasztalás volt számomra 2018-ban, hogy ti, az olvasok és követők, és akik már jártatok a workshopokon lelkesen vonódtatok be úgy a közös alkotásokba, hogy érzékenyen és nyitottan rezdültök a lelki történésekre is, értve az alkotás lélekformáló erejét.

KETTŐ AZ EGYBEN: LÉLEK ÉS ALKOTÁS

Ebben kíván egyedi és különleges lenni az Időnekem Stúdió.

Mindehhez számos ötlet fogalmazódott meg bennem 2019-re. De, ne rohanjunk úgy előre, a részletek maradjanak még titkok.

Itt találod az év első workshopját: Légy kreatív 2019-ben! néven, ha szeretnéd te is részévé tenni bármilyen kreatív tevékenységet a mindennapjaidnak, és ha szívesen ránéznél annak lelki vonatkozására, hogy miként vagy te a kreatív részeddel, illetve miként tudnál te is megalapozottan elindulni a saját kreatív utadon 2019-ben.

Alkosd újra magad!

Mikor, ha nem most?!