Maszatolj bátran! - Időnekem

Maszatolj bátran!

Valahol mindenki elkezdi. Mikor ha nem most?!

Sokan vannak, aki vágynak kipróbálni magukat a kreativitás területén, de valahogy mégis óckodnak tőle és nem vágnak bele. Legtöbbszőr  bátortalanúl arra hivatkoznak, hogy nekik bizony nincs kézügyességük és ők csak csodálni szeretik mások munkáit.

Nos, van két jó hírünk ezzel kapcsolatban:

1) A kreativitás, az alkotás nem néhány különleges, kiválasztott művész kiváltsága, ma már koránt sincs ez így. Sokkal inkább egy szabad választás, hogy kiszeretném-e fejezni magam és mindazt ami bennem van, mondjuk festés által.

2) Illetve –ami fontos még mindehhez- hogy mindenkinek van kézügyessége, mindenki képes kitalálni és megalkotni mondjuk egy képet színekből, akár egy kortárs festményt.

Szóval, vágj bele, ha szeretnéd kipróbálni magad az alkotásban!

Mondjuk, kezdj maszatolni színekkel papíron.

Biztos láttál kicsiny gyermeket festeni. Lesd el a technikáját és leginkább próbáld ki azt a szabad, önfeledt és örömet okozó alkotást, ahogy egy gyermek fest. Egy dolgot kell csupán „elengedned” és ez a tökéletességre való törekvés, ami minket felnőtteket általában gúzsba köt. A képnek, nem kell semmit ábrázolnia, nincs jó, vagy rossz kép, csak játék van az ecsettel, a festékkel, a vízzel a papírom.

Egy jó kis meditációs zenét berakhatsz hozzá…
Alkoss itt az idő! Mikor ha nem most?!

 

Néhány inspiráció nektek színek maszatolására: