Kata világa: Régi álom újragondolva - Időnekem

Kata világa: Régi álom újragondolva

  •    Mi inspirálta az Időnekem hely létrehozását?
Ha az emlékeimben kutakodom, hogy mi is inspirálta az Időnekem hely megálmodását, elsőnek egy 18 éves koromban hallott rádióműsor jut eszembe. A beszélgetés a rádióban arról szólt, hogy miként függ össze a kreativitás és az önismeret. Emlékszem az aha élményre: hú, én ezt szeretném csinálni egész életemben! Csoportokat vezetni, ahol a résztvevők felfedezhetik a kreatív énjüket.
Mivel jómagam számára is, gyermekkorom óta az alkotás egy eszköz volt, hogy kifejezzem önmagam, nem is volt kérdés, hogy bizony működik. A kreatívitás valóban egy lehetőség, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz, hogy boldogabbak legyünk, hogy teljesebb életet éljünk.
 
  • Na de mi történt az aha élmény óta?
Nos, ahogy lenni szokott az ifjúkori álmokkal, engem is elsodort az élet, bár nem teljesen. Végül segítő szakember lettem, számos iskolát elvégeztem és tanultam sokféle csoportmódszert. Egészen tömören az a szakmám, hogy másokat motiválok az életre, hogy találják meg magukat a saját történetükben, hogy maguk alakítsák a sorsukat.
De a számos iskola és munka mellett, az én kreativitásom, alkotó énem az évek alatt háttérbe szorult. Bevallom, hiányzott is. Mígnem, úgy negyven körül sok minden hatására elindult bennem egy számvetés. Merre tartok? Mik a céljaim a további életemben? Mi az, amire leginkább vágyom? Mit szeretnék még létrehozni?
Ekkor fordultam, számomra evidens módon újra az alkotás felé, ami ma már elmaradhatatlan része a mindennapjaimnak. Így saját élményből tudom, hogy felszabadítja a lelkünket, örömmel tölt el, közelebb juthatunk általa önmagunkhoz, ezzel is mélyítve az önismeretünket.
  • Akkor pontosan mi is az Időnekem hely?
Az Időnekem hely egy régi álom újragondolása tehát, egy inspiráló hely aminek célja „összegyűjteni” azokat a nőket, akik egy teljesebb, élhetőbb életet szeretnének maguknak. Akik hisznek abban, hogy mindannyiunkban ott a lehetőség, hogy kiteljesedjünk (sosincs késő rá), bárhány évesek vagyunk, bármilyen életállapotban élünk. Illetve, nem utolsó sorban, akik hisznek abban, hogy az alkotás, a kreatívtás mindehhez eszközzé válhat a számukra.
Torda Kata
az IDŐNEKEM megálmodója