Kata világa: Úgy 40 körül - Időnekem

Kata világa: Úgy 40 körül

Meséltem már nektek, hogy az Időnekem Stúdiónak ötlete, ahol a kreativitást összekötjük az önismerettel, úgy 40 körül született meg bennem. Egyidőben azzal, amikor úgy döntöttem, hogy tudatosan részévé teszem az alkotást a mindennapjaimnak.

Bár mindig is volt affinitásom hozzá, nem használtam ki a benne rejlő lehetőségeket. Csak hébe-hóba, ha éppen nagyon hiányzott alkottam valamit, vagy kipróbáltam egy új anyagot: például az agyagot, az üveget. De hiányzott az állandóság belőle, mindig volt valami fontosabb. Szóval elvittek a mindennapok és kreatív énem a háttérbe szorult.

Mígnem úgy negyven körül feltettem magamnak néhány önismereti kérdést, amit mindannyian felteszünk maguknak:. Merre tovább? Hol vagyok én a saját élettörténetemben? Mik a céljaim? Mire vágyom? Mi az ami leginkább segítené a kibontakozásom?

Ekkor fordultam újra, evidens módon az alkotás felé, ami ott szunnyadt mindig is bennem. Ma már elmaradhatatlan része a mindennapjaimnak, számos jótékony hatásával, amikről a későbbiekben fogok is írni nektek.

Például elkezdtem fotózni három éve, teljesen ösztönösen autodidakta módon. Ha rácsodálkozom a képeimre egyrészt „bennük vagyok én is”, másrészt hálás vagyok mind azért, amire a fotózás tanított. Leginkább például „látni”, mindig megújuló tekintettel a körülöttem lévő világot.

 

Néhány kép tőlem montázsba foglalva:

 

Egy szó mint száz: az Időnekem Stúdiója abból a felismerésből született, hogy az alkotás, a kreativitás „felemelhet minket” a mindennapokban, számos dologra megtanít önmagunkkal kapcsolatban és, ha ez így van, akkor jó ha részévé tesszük a mindennapjainknak, főleg ha affinitásunk is van rá…

Csak bátorítani tudlak benneteket, hogy fedezzétek fel a kreatív éneteket, keressétek a lehetőségeket az alkotásra, tegyétek részévé a mindennapjaitoknak. Mikor, ha nem most?

Alkoss, itt az idő!

Torda Kata az Időnekem megálmodója

Torda Kata  az Időnekem  megálmodója